Ο υπολογιστής μας χρειάζεται αναβάθμιση και επανεκκίνηση ανά τακτά χρονικά διαστήματα προκειμένου να αποσύρονται τα παλιά δεδομένα και να εγκαθίστανται τα νέα.
Κάπως έτσι λειτουργεί και ο ανθρώπινος εγκέφαλος. Στην πορεία της ζωής μας καλούμαστε να κάνουμε αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της συμπεριφοράς μας και εάν δεν είναι ικανοποιητικά να ανακαλύψουμε την αιτία, να επαναπροσδιοριστούμε και να κάνουμε ένα γενναίο restart στον τρόπο σκέψης μας και δράσης μας.
Καθώς ο εγκέφαλός μας «μάχεται» για την παραμονή στο οικείο και το γνωστό, είναι δική μας ευθύνη να καθαρίσουμε αρχεία που δεν μας ωφελούν και δεν συμβάλλουν στην δημιουργία της ποιότητας ζωής που επιθυμούμε και να εγκαταστήσουμε νέα και εποικοδομητικά.
Για να συμβεί αυτό καλούμαστε να αποχωριστούμε υπάρχουσες συνήθειες και μοτίβο σκέψης, να αμφισβητήσουμε αξίες μας και να κινηθούμε με περιέργεια προς μία νέα κατεύθυνση υιοθετώντας ένα νέο mindset και προχωρώντας έξω από τη ζώνη ασφαλείας μας.
Τα αποτελέσματα αυτού του εγχειρήματος είναι προβλέψιμα εάν είμαστε διατεθειμένοι να υπηρετήσουμε με πίστη και επιμονή τις νέες μας συνήθειες και να είμαστε φύλακες των σκέψεων μας.
Ο ανθρώπινος εγκέφαλος έχει την τάση να γράφει πολλά σενάρια, να σκηνοθετεί και να γυρίζει ταινίες.
Πως θα σας φαινόνταν αν τολμούσαμε…
Να γράψουμε ένα σενάριο στηριζόμενοι σε αυτά που θέλουμε και όχι σε αυτά που δεν θέλουμε;
Να σκηνοθετήσουμε μία παράσταση στηριζόμενοι σε αυτά που μπορούμε και όχι σε αυτά που «δεν μπορούμε»;
Να γυρίσουμε την ταινία μίας νέας ζωής στηριζόμενοι στις δυνάμεις μας και όχι στις αδυναμίες μας;
Η ομάδα του Sculpt υπηρετεί αυτή τη στάση ζωής και είμαστε πρόθυμοι να στηρίξουμε οποιονδήποτε αναλάβει την ευθύνη της ζωής του και δεσμευτεί να δημιουργήσει νέους δρόμους στην σκέψη του και στην συμπεριφορά του.
Εμείς οι ίδιοι έχουμε κάνει στροφές στις ζωές μας, έχουμε πειραματιστεί και συνεχώς πειραματιζόμαστε, με οδηγό την περιέργειά μας, την δέσμευση μας να δημιουργούμε νέα μονοπάτια σκέψης και να αναζητούμε τον καλύτερο τρόπο για να οδηγούμαστε στην ευζωία και την εσωτερική αυτοπραγμάτωση.
Και όπως αναφέρει ο Alvin Toffler « Οι αναλφάβητοι του 21ου αιώνα δεν είναι αυτοί που δεν μπορούν να γράψουν και να διαβάσουν, αλλά αυτοί που δεν μπορούν να μάθουν, να ξεμάθουν και να ξαναμάθουν».